Peste 1.000.000 de puieți au fost plantați cu ajutorul voluntarilor de către inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat „Plantăm fapte bune în România”. Acțiunile din această toamnă au contribuit la această reușită.
Chiar dacă seceta din acest an a determinat amânarea unor acțiuni programate în această toamnă, echipa organizatorică a reușit să organizeze împăduriri noi sau completări ale unor plantații existente în localități din 9 județe ale României. 2.200 de voluntari au plantat aproape 73.000 de puieți pe o suprafață de 13,5 hectare în următoarele localități: Roșia Montană și Abrud (jud. Alba), Scorțoasa (jud. Buzău), Vidra și Câmpeni (jud. Cluj), Constanța (jud. Constanța), Șotânga (jud. Dâmbovița), Mârșani (jud. Dolj), Comana (jud. Giurgiu), Tătaru (jud. Prahova), Sînmihaiu Român (jud. Timiș) și Broșteni (jud. Vrancea).
„Pe măsură ce se apropie de stadiul de masiv, plantațiile noastre au tot mai puțină nevoie de ajutor. Câteva dintre ele deja sunt păduri. Am ajuns la finalul celui de-al nouălea an de plantări și la un milion de puieți plantați, ceea ce ne bucură, ne dă încredere dar ne responsabilizează și mai mult. Și noi creștem cu fiecare an care trece și avem ca țintă propria noastră ”stare de masiv”, una în care să fim cu toții pe deplin conștienți de importanța pădurilor și de rolul lor în viața comunităților umane”, a declarat Marin Toma, președintele Asociației EcoAssist, reprezentantul legal al inițiativei naționale de voluntariat „Plantăm fapte bune în România”.
De asemenea, patru dintre acțiunile din acest an au făcut parte din programul „Spre plantarea ZERO WASTE” – strategia pe termen mediu prin care echipa organizatorică își propune să reducă deșeurile generate în timpul plantării. Cu ajutorul voluntarilor plantatori, deșeurile au fost colectate separat, pe 5 fracții,  dintre care 4 au avut destinația: reutilizare, reciclare și compost.
Articolul precedentProgramul ceremoniei de 1 decembrie, care va avea loc, anul acesta, la Mănăstirea Dealu
Articolul următorLocul execuției lui Ceaușescu, vizitat gratuit, timp de o lună