Acțiune de succes pe linia prevenirii, la Târgoviște.Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița, Instituția Prefectului Județului Dâmbovița, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dâmbovița și Centrul Regional Ploiești al Agenției Naționale Antidrog alături de IPJ Dâmbovița au organizat o acțiune specială în centru orașului Târgoviște.

Timp de trei zile, un punct de informare a fost amplasat în centrul municipilui Târgoviște, lângă sediul primăriei. Acțiunea s-a desfășurat sub motto-ul „10 pentru siguranță” iar scopul a fost de a  aborda, de către organiztori, diverse subiecte, de la siguranța rutieră și în mediul online, la consecințele consumului de alcool și a substanțelor cu efecte psihoactive și împrejurările care favorizează traficul de persoane., publicul țintă fiind în principal copii și adolescenții.

Acțiunea a fost una inedită în sensul în care reprezentanții atâtor instituții cu rol de prevenție și protecție au lucrat împreună pe un termen atât de îndelungat.

De luni, 9 septembrie, fiecare unitate de învățământ din județ va fi inclusă în itinerariile de patrulare ale polițiștilor și jandarmilor, iar festivitățile de deschidere a noului an școlar vor fi supravegheate îndeaproape de structurile de ordine publică și poliție rutieră.

Timp de două săptămâni de la debutul anului școlar, polițiștii și colaboratorii vor continua sesiunile de informare a școlarilor, liceenilor și cadrelor didactice atât din unitățile de învățământ din mediul urban, cât și din mediul rural.

Totodată, polițiștii de la rutieră vor intensifica acțiunile pentru verificarea legalității transportului școlar, iar orice încălcare a prevederilor legale va fi sancționată cu promptitudine.

Articolul precedentGhinion pentru Sorana, la tragerea la sorți, la turneul de la Hiroshima
Articolul următorAlcolemii record și droguri. Sub astfel de „influențe” conduceau trei dâmbovițeni, descoperiți de polițiști