Ziua de 1 decembrie 2018 – Centenarul Marii Uniri – va fi sărbătorită la Târgoviște într-un cadru festiv, prin spectacolul folcloric extraordinar intitulat ”Noi suntem români!”

Pe scena din Piața Tricolorului va urca, alături de Orchestra Populară Chindia, a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, Ansamblul folcloric ”Codrulețul” din Găești, cu o serie de suite de dansuri populare din Muntenia, dar și cu obiceiuri din cadrul ceremonialului sărbătorilor de iarnă.

„Simona Dinescu, un nume important al folclorului dâmbovițean și național, va încânta publicul prezent cu melodiile care au consacrat-o. Pentru prima dată la Târgoviște, va urca pe scena îndrăgita interpretă de folclor din zona etnografică a Banatului, Nicoleta Voica. Ne va bucura sufletele nu doar cu melodii populare, ci și cu piese patriotice. De asemenea, marcând tot o premieră, tânărul interpret Grigore Gherman va fi prezent pentru prima dată în Cetatea de Scaun a Valahiei. Născut la Cerănăuți, iubind încă din copilărie folclorul românesc, a făcut pasul peste hotarele vremelnice și, de câțiva ani, se numără printre interpreții tineri de folclor cu numeroase premii câștigate în festivaluluile și concursurile de profil”, se arată într-un comunicat al Centrului de Cultură Dâmbovița.

Întregul eveniment se va termina cu retragerea de torțe, la care participă 100 de militari, cărora li se alătură Fanfara Chindia Brass, mărșăluind pe traseul magazinuuil 1001 articole, CEC, Prefectura Dâmbovița, unde domnul prefect va primi onorul și se va intona Imnul de Stat al României, Biblioteca Județeană ”Ion Heliade Rădulescu” și Mănăstirea Stelea.

Articolul precedentFoto-Video| Aproape, dar nu suficient. CSM Tgv.-Galatasaray Istanbul 0-3 (21-25,23-25,24-26) în CEV Cup, la volei feminin
Articolul următorProgramul muzeelor din Dâmbovița în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie