Astăzi, 26 iulie 2019, s-au împlinit exact 100 de ani de la momentul în care a fost constituit primul batalion de tancuri sau care de luptă din Armata Română, prin ordinul regelui Ferdinand I. La Târgoviște, la Batalionul 114 Tancuri „Petru Cercel”, evenimentul a avut o importanță deosebită.

 Astăzi, 26 iulie 2019, au avut loc manifestările, desfășurate la Batalionul 114 Tancuri „Petru Cercel” de la Teiș (lângă Târgoviște), dedicate Zilei Tanchistului.

În deschiderea evenimentului a avut loc o slujbă religioasă, oficiată de reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Târgoviştei, urmată de alocuțiuni din partea invitaților și acordarea de diplome și plachete aniversare.

 La eveniment au mai fost prezenți: reprezentanți ai Instituției Prefectului Dâmbovița, ai Ministerului de Afaceri Interne, ai Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala Dâmbovița, cadre militare,etc.

„Marcăm, în această zi, 100 de ani de la înființarea armei tancuri, o componentă esențială a forțelor militare ale României. Ziua Tanchiștilor reprezintă o tradiție începută la 1 August 1919 când a fost constituit primul batalion de tancuri sau care de luptă din Armata Română, prin ordinul regelui Ferdinand I. Acesta a fost înființat la garnizoana militară din Mihai Bravu, iar la 15 ianuarie 1920 s-a dispus dislocarea la Târgovişte, unde la 1 ianuarie 1921, a luat fiinţă Regimentul de Care de Luptă.

(…)Sărbătoarea de astăzi vă este dedicată dumneavoastră, celor care slujiți cu cinste și onoare tradițiile și crezul armei tancuri din România. A fi tanchist înseamnă pregătire continuă, eforturi și responsabilitate, factor de echilibru pentru societatea românească și un veritabil ambasador al României în lume.”

A declarat, la eveniment, secretarul județului Dâmbovița, Ivan Vasile Ivanoff.

Sursa foto articol– Consiliul Județean Dâmbovița

Articolul precedentAvertisment ISU: Nu dezactivați sistemul Ro-Alert și nu sunați la 112, pentru a anunța deficiențe de sistem
Articolul următorFoto-Video| Anexă gospodărească mistuită de flăcări, la Moreni. O explozie a fost evitată