Polițiștii prahoveni de Investigare a Criminalității Economice fac, în această dimineață, percheziții la 15 adrese, sedii de societăți și domiciliile unor persoane,  într-o cauză penală referitoare la fapte de evaziune fiscală în domeniul produselor accizabile.

Descinderile au loc în București, Prahova, Dâmbovița, Ilfov și Hunedoara.

Polițiștii dezvăluie că, “în perioada 2018 – 2022, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea agenților economici administrați, achiziții fictive de la societăți comerciale cu comportament neadecvat, cu scopul de a influența negativ obligațiile fiscale datorate bugetului de stat”.

Prejudiciul calculat până în acest moment se ridică la 10.089.756 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Român, iar acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița, Ilfov și Hunedoara.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentȘeful Casei de Pensii explică. Ce sume vor fi pe noile taloane de pensii și cum se dau ajutoarele
Articolul următorCaracatița care a distrus sportul rege, demascată. Jocurile controversatului Neluțu Varga. Ce implicare are Sorin Grindeanu? – Culisele Statului Paralel, ora 18