Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița (CJD) s-a întâlnit, recent, cu firma angajată pentru asigurarea serviciilor de proiectare, fazele studiu de fundamentare a temei de proiectare, a caietului de sarcini și a notei conceptuale aferente proiectului „Construirea de pârtii de schi în zona Padina – Peștera, comuna Moroeni”.
Autoritățile din Dâmbovița au primit vești bune dela experți în legătură cu construcția de pârtii din zona montană Padina – Peștera. Dacă inițial s-au stabilit trasee în lungime de aproape 8 km, se pare că extistă potențial mult mai mare. O firmă din Austria, specializată în constrcția de pârtii, au stabilit că în zonă se mai pot construi încă 8 km de astfel de amplasamente.
Conducerea CJD a fost recent în Austria pentru a discuta cu specialiștii în domeniu.
„Dată fiind amploarea obiectivului, care presupune, pe lângă pârtiile propriu-zise, o serie complexă de alte dotări și amenajări (drum tehnologic, bazine cu apă, spații administrative, parcări, accesul la pârtie, spații comerciale, spații pentru servicii de supraveghere și intervenții), se impune ca factorii implicați în derularea obiectivului să fie specializați în domeniile vizate, iar documentația finală să fie realizată în mod unitar.  A fost descrisă succint această investiție, din punct de vedere tehnic și funcțional, cu detalierea unor aspecte privind: nivelul de echipare tehnico-edilitară a zonei, relațiile cu zonele învecinate, informații privind regimul juridic al terenului, efectele pozitive previzionate prin realizarea investiției, estimarea suportabilității costurilor obiectivului”, spune Alenxandru Oprea, președintele CJ Dâmbovița.
Conform datelor prezentate, prima etapă de realizare a pârtiilor înseamnă un traseu de aproximativ 2,75 km în zona Cocora, urmând ca, în a doua etapă, să fie adăugați alți 5,2 km.
„Din punctul de vedere al potențialului existent în zona montană, specialiștii firmei au apreciat că există condiții favorabile pentru amenajarea, în mod complementar, a încă aproximativ 8 km de trasee pentru domeniul schiabil, acestea întrunind toate condițiile tehnice, geografice și de mediu impuse. S-au stabilit anumite repere ale fazelor de implementare, urmând ca documentația analizată să facă obiectul recepției, după completarea acesteia”, mai spune Oprea.
Articolul precedentTârgoviște. Ciocnire între 4 autoturisme
Articolul următorNoi probleme pentru subofiţerul ISU prins în flagrant când lua mită