Veşti bune pentru locuitorii din Prahova şi Dâmboviţa. Cinci localităţi din Dâmboviţa şi 11 din Prahova vor beneficia de dezvoltarea infrastructurii de internet in banda larga in zone albe NGA din judetele Prahova și Dâmbovița, cu o larga răspândire a nodurilor de comunicaţii şi partea de transmisie a datelor.
În Prahova și Dâmbovița se va derula, pentru următoarele 36 de luni, un proiect finanțat din fonduri europene, pentru îmbunătățirea infrastructurii în bandă largă și a accesului la internet, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritara 2 „Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”, Acţiunea 2.1.1 „Îmbunătățirea infrastructurii de bandă largă și a accesului la internet în județele Prahova și Dâmbovița”, Obiectiv specific 2.1. „Extinderea și dezvoltarea infrastructurii de comunicații în bandă largă de mare viteză”.
Potrivit anunțului de începere, proiectul se derulează în baza Contractului de finanțare semnat în lună martie cu cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale – în calitate de de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.
Proiectul este derulat de o societate cu sediul în Voluntari și vizează localitățile CRIVĂȚU, HODĂRĂȘTI, IBRIANU, GLOD, PUCHENI, din județul Dâmbovița şi localitățile NUCET, TRENU, HĂTCĂRĂU, OLOGENI, NUCȘOARA DE JOS, NUCȘOARA DE SUS, BRĂTEȘTI, HĂBUD, PLAIU CORNULUI, STĂNCEȘTI, MELICEȘTI din județul Prahova.
Valoare totală a proiectului este de 11.349.488,42 lei, din care asistență financiară nerambursabilă este de 6.784.986,24 lei (din care 5.767.238,32 lei din FEDR și 1.017.747,92 lei din bugetul național).
„Obiectivul proiectul constă dezvoltarea infrastructurii de internet în bandă largă în zone albe NGA din județele Prahova și Dâmbovița, cu o largă răspândire a nodurilor de comunicaţii şi partea de transmisie a datelor (backbone şi blackhaul), cât mai aproape de utilizatorul final și cu niveluri adecvate de simetrie și de interactivitate, pentru a garanta transmitere mai bună de informații în ambele sensuri. Prin introducerea conexiunii de tip Next Generation Access se va facilita accesul la internet pentru echipamente moderne TIC, rezultând consolidarea infrastructurii TIC, şi se asigura accesul public la infrastructură națională informațională şi în zonele albe NGA”, se arată în anunțul oficial de începere a proiectului.
Articolul precedentMascații au descins la hoții de motorină din locomotive. Trei din cele 12 locații sunt în Dâmbovița
Articolul următorAu furat tot ce puteau, la Târgoviște. Unul dintre autori a fost reținut, al doilea este căutat de polițiști