La Corbii Mari NU este răspândire comunitară de coronovirus. Mesajul pozitiv este dat de primarul localitătii, dar deocamdată nu există nicio comunicare a autoritătilor statului, din acest punct de vedere. Edilul Ionuț Banică spune că în comună sunt 20 de cazuri de infecție cu coronavirus. 

Foto– acțiuni dezinfecție Corbii Mari

Edilul șef al comunei dâmbovițene Corbii Mari a postat, pe propria pagină de facebook, în urmă cu puține momente (2 aprilie 2020), informația că în comună sunt 20 de cazuri confirmate, de infectare cu coronavirus, dar nu este vorba de o răspândire comunitară, pentru ca toți cei infectați sunt rude ale celor patru persoane ce au contractat virusul la o clinică privată de dializă.

Declarații primar

Imagine

Foto-Ionuț Banică, primar Corbii Mari

Câteva clarificări asupra situației din Corbii Mari, în special pentru cei care nu cunosc adevărul sau au fost informați greșit:

„Problemele noastre au pornit în momentul în care 4 persoane din comună au receptat virusul COVID-19 la o clinică privată din București, unde făceau proceduri de dializă. Inevitabil, virusul s-a răspândit, în urma contactului cu membrii familiei, la un număr de 20 persoane. Astăzi, când vorbim, împreună cu reprezentanții DSP-Dâmbovita, putem spune că am reușit izolarea acestei infecții strict la familiile celor depistați pozitiv și NU AVEM O RĂSPÂNDIRE COMUNITARĂ.

Împreună cu reprezentanții Poliției, încă înainte de apariția primului caz, am supravegheat cu strictețe persoanele venite din afara țării și aflate în izolare. Vestea bună: nu avem niciun caz de COVID-19 la aceste persoane. Necazul nostru a venit din interiorul țării, de la o clinică privată.

Avem un total de 283 de persoane izolate. Am discutat cu majoritatea contacților direcți ai celor 20 cazuri confirmate și este îmbucurător că NU PREZINTĂ SIMPTOME. Doamne ajută!

Rugămintea mea către toți membrii comunității, dincolo de orice: haideți să facem un efort în perioada imediat următoare și să respectăm ordonanțele militare și deciziile de la nivel local. Haideți să stăm cât mai mult în casă, în gospodărie și să nu mai ieșim pe drum. Persoanele izolate sunt verificate zilnic de către Poliție și reprezentanții Primăriei, dar trebuie să fim și noi, toți ceilalți, parte a acestui efort.”

A scris primarul comunei Corbii Mari.

În data de 24 martie la Corbii Mari a fost înregistrat și primul deces din cauza coronavirusului. Este vorba de un bărbat de 57 de ani, ce a decedat la câteva zile distanță după momentul în care a contractat virusul la o clinică privată de dializă, unde s-a infectat de la un alt pacient al clinicii.