Guvernul bagă mâna adânc în buzunarul statului, la acest sfârșit de an. Aproximativ 500 de milioane de lei vor fi acordați cu titlu de ajutor de stat pentru 1162 de primării din țară. Proiectul a fost propus spre aprobare în ședința de Guvern de astăzi (20 decembrie 2019). Pentru comuna dâmbovițeană Uliești a fost solicitată o alocare separată, printr-un proiect de hotărâre distinct.

Update|

Ministerul Lucrărilor Publice,Dezvoltării și Administrației a publicat, pe pagina de facebook, lista cu localitățile și sumele alocate, din fondul de rezervă al Guvernului, pentru cele, până la urmă,1690 de localități ce aveau probleme de fucnționare. Suma totală este de 477,36 milioane de lei.

În județul Dâmbovița, au primit ajutor doar orașele cu conducere liberală (Titu, Găești,Răcari), în total fiind vorba de 50 de localități (dintr-un total de 89). Suma totală,alocată pentru ajutor, județului Dâmbovița, fiind de 5,159 milioane de lei. Cea mai mare sumă a mers către orașul Titu 573.000 de lei. Vezi lista cu localitățile dâmbovițene ce au primit bani.

Foto– Ajutor Guvern, județul Dâmbovița (ședință Guvern 20 decembrie)

Știre inițială

Propuneare a venit în debutul ședinței de Guvern din data de 20 decembrie, din partea ministrului Ion Ștefan (ministrul Lucrărilor Publice).

Imagine

Foto– Ședință Guvern, 20 decembrie 2019

Ion Ștefan: Domnule prim-ministru, vă rugăm să introduceți pe ordinea de zi patru hotărâri de guvern și anume: hotărâre de guvern privind alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru unele unități administrativ-teritoriale. Suntem într-o situație dificilă în teritoriu, avem 1682 de unități administrative-teritoriale care au nevoie de sprijinul nostru. Numărul doi…

Ludovic Orban: De acord.

Ion Ștefan: Altă hotărâre de guvern – hotărâre de guvern privind alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru comuna Uliești, județul Dâmbovița.

Ludovic Orban: De acord.

Ion Ștefan: Hotărâre de guvern privind alocarea unei sume din fondul de intervenție la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019 pentru comuna Negreni, județul Cluj.

Ludovic Orban: Da.

Ion Ștefan: Și proiect de hotărâre privind alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019 pentru Consiliul Județean Satu-Mare.

Ludovic Orban: Aici este vorba de…?

Ion Ștefan: Spital.

A fost dialogul din debutul ședinței de  Guvern ,dintre premierul Ludovic Orban și ministrul Ion Ștefan, un dialog la care a avut acces și mass media. Hotărârile de Guvern au fost deja adoptate, dar vor fi detaliate după publicarea în Monitorul Oficial (stabilită pentru astăzi 20 decembrie 2019).