A fost confirmat un al doilea caz de infecție cu coronavirus la fabrica de frigidere de la Găești, din județul Dâmbovița. Este vorba de o angajată a fabricii, ce a intrat în contact direct cu prima angajată descoperită infectată cu COVID 19, în urmă cu câteva zile. O anchetă a DSP Dâmbovița a arătat că, în ciuda faptului că au fost adoptate „bune practici”, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, în fabrica găeșteană, virusul tot s-a raspândit.

Imagine

Imagine arhivă-fabrică frigidere Găești

Un al doilea caz de coronavirus a fost confirmat în rândul angajaților fabricii ce produce frigidere la Găești, fabrică ce aparține unui puternic concern turc. Fabrica, cu tot cu subcontractori, are, în România, aproximativ 4300 de angajați (incluzând și capacitatea de producție de la Ulmi, de lângă Târgoviste). Primul caz de coronavirus a fost depistat la o angajată a fabricii de la Găești în urma cu doar câteva zile, chiar după ce femeia, originară din Răscăieți, județul Dâmbovița, se întorsese din concediu. Conform site-ului local cronica-găeștiului.ro, a fost confirmat si cel de-al doilea caz de coronavirus în unitatea găeșeană.

Foto-exterior fabrică frigidere Găești

Este vorba tot de o femeie:

„Ea este din Petresti iar acum trei zile s-a prezentat la Urgente, la Găești, prezentand simptome de coronavirus. In prezent, se află internată la Secția Boli Infectioase a Spitalului Județean de Urgență Targoviste, acolo unde primește ingrijiri de specialitate. Conducerea ARCTIC a luat măsuri de urgență pentru limitarea raspandirii virusului, confirmate si de DSP Dâmbovița”.

Au scris cei de la cronica-găeștiului.ro

Cei de la DSP Dâmbovița au declarat că:

„In urma anchetei epidemiologice derulata de Directia de Sanatate Publica Dambovita la fabrica Arctic, care a inclus discutii, prezentare si analiza de documente, precum si investigatia facuta la fata locului, comisia a apreciat urmatoarele:
– Masurile de preventie implementate sunt considerate ca fiind “bune practici”, iar recomandarea este de a continua cu mentinerea lor
– Monitorizarea continua a starii de sanatate a angajatilor
– Respectarea de catre angajati a masurii de distantare sociala”.

În Găești mai este confirmat un singur caz de coronavirus, dar acesta nu are legătură cu fabrica de frigidere din localitate.

Articolul precedentDoar 190 de cazuri noi de coronavirus, la nivel național. În Dâmbovița crește, din nou, numărul, cu 5 cazuri
Articolul următorCNI a finalizat construcția bazinului de înot didactic, de la Găești, județul Dâmbovița