Autoritățile din Dâmbovița anunță stingerea focarului de Pestă Porcină Africană din comuna Poiana, izbucnit în data de 19 martie, anul acesta. Medicii nu au mai depistat niciun caz de îmbolnăvire de atunci.

Potrivit autorităților, în situația în care nu au mai fost depistate animale bolnave, moarte sau cu semne clinice atribuite Pestei Porcine Africane, iar rezultatul probelor serologice recoltate de la suine din zonele amintite a fost unul negativ, s-a luat decizia de stingere a focarului PPA din localitatea Poiana.

„Centrul Local de Combatere a Bolilor(CLCB) din județul Dâmbovița s-a întrunit în ziua de 15.05.2019, în vederea luării deciziei de stingere a focarului de Pestă Porcină Africană(PPA), identificat într-o gospodărie din localitatea Poiana, județul Dâmbovița. Având în vedere activitățile cuprinse în planul de măsuri pentru combaterea PPA, aprobat în ședința CLCB-Dâmbovița în data de 19.03.2019, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița, a luat toate măsurile, conform legislației în vigoare, în zona de protecție cât și în zona de supraveghere”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentDosar penal la bătrânețe. Un bărbat de 80 de ani, acuzat de furtul unui portofel din Spital
Articolul următorUn bărbat ce a avariat, în luna aprilie, mai multe mașini și un magazin, la Moreni, a fost reținut