A scăzut rata şomajului, în Dâmbovița, în ultima lună. Cifre!
A scăzut rata şomajului, în Dâmbovița, în ultima lună. Cifre!

La sfârșitul lunii octombrie 2018, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița erau înregistrați 8.857 șomeri (din care 4.155 femei), rata șomajului fiind de 4,63 %.

Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița, comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 4,74 %, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,11 procente.

„Din totalul de 8.857 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Dâmbovița, 1.113 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 7.744 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1.379 șomeri provin din mediul rural și 7.478 sunt din mediul urban”, se arată într-un comunicat al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița.

Șomerii cu studii primare și fără studii au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmbovița, respectiv 31,6 %, urmat de cei cu studii gimnaziale, 26,5% și de șomerii înregistrați care au absolvit liceul sau școala postliceală – 26,5%.

Șomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 12,6% din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 2,9%.

„Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 3781 persoane foarte greu ocupabile, 4136 greu ocupabile, 559 mediu ocupabile, iar 381 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, se mai arată în comunicat.

Articolul precedentCSM Târgoviște – Galatasaray Istanbul, în Cupa CEV. Măsuri specile de ordine
Articolul următorCeața a creat probleme în trafic. Accident grav la Gura Șuții