Accident mai puțin obișnuit în comuna dâmbovițeană Șotânga, lângă Târgoviște. Un tânăr de doar 18 ani a ignorat semnalul polițiștilor, ce se aflau la o acțiune de control în trafic, și a continuat deplasarea cu autoturismul. Nu a ajuns prea departe, pentru că mașina s-a oprit direct în șanț. Din fericire nu au fost înregistrate decât pagube materiale.

Accidentul s-a petrecut în data de 19 noiembrie pe raza comunei dâmbovițene Șotânga (lângă Târgoviște).

„Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul județean 712, pe raza localității Șotânga, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar pentru oprirea unui autoturism condus de un tânăr, de 18 ani, din Teiș. Conducătorul autoturismului și-a continuat deplasarea, fără a opri la semnalul regulamentar efectuat de către polițiști.”

Din nefericire pentru el, tânărul șofer nu a ajuns prea departe, pentru că s-a oprit cu mașina direct într-un șanț de la marginea drumului. În urma incidentului nu s-au înregistrat decât pagube materiale, dar polițiștii au aflat repede de ce tânărul „nu a văzut” semnalul lor.

În urma controlului de identificare, polițiștii au aflat că tânărul, de 18 ani, nu deține permis de conducere și că autoturismul i-ar fi fost încredințat spre a fi condus de un alt tânăr, de 19 ani, din Șotânga.

Pe numele acestora, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Conform legii, nerespectarea semnalelor, indicaţiilor şi dispoziţiilor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Articolul precedentDoliu la ISU Dâmbovița
Articolul următorMuncitor în stare gravă, rănit în cadrul unei balastiere din Potlogi