Jandarmii dâmboviţeni împreună cu reprezentanţi ai unei societăţi ce asigură distribuirea de energie electrică, au desfăşurat ieri, o acţiune comună în localitatea dâmboviţeană Niculeşti, pentru depistarea furturilor de energie electrică.

Mai multe gospodării ce erau racordate ilegal la rețeaua de energie electrică, au fost debranșate de la rețea, 

„Mai multe imobile din satul Ciocănari, comuna Niculești au fost verificate, miercuri, 4 mai a.c., de reprezentanţi ai companiei de furnizare a energiei electrice, sprijiniți de echipe de jandarmi dâmbovițeni. Acțiunile au vizat prevenirea şi combaterea furturilor de energie electrică.

Astfel, au fost depistate 4 persoane, care sustrăgeau energie electrică prin folosirea unor instalaţii artizanale racordate la reţeaua electrică, fără a fi înregistrată de echipamentele de măsurare.

Jandarmii au întocmit celor în cauză actele de sesizare pentru racordare ilegală sau furt de energie electrică din rețeaua locală, acestea fiind înaintate spre competentă soluţionare organelor abilitate.„

Au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița.

Potrivit prevederilor art. 92 alin. (2) din Legea 123/2012- Legea energiei electrice şi a gazelor naturale, „Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” Totodată, conform prevederilor art. 228 alin. (1) și (3) din Codul Penal, furtul: “Luarea unui bun mobil din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a și-l însuși pe nedrept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Se consideră bunuri mobile și înscrisurile, energia electrică, precum și orice alt fel de energie care are valoare economică.”

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentDâmboviţa. Accident pe DJ 711, în Târgoviște. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale
Articolul următorBărbat de 38 de ani arestat preventiv, după ce, în februarie 2022, ar fi tâlhărit o femeie, la Moroeni