În această dimineață, polițiști din toată țara desfășoară o acțiune rutieră pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, a anunțat Inspectoratul General al Poliției Române.

 “Se acționează pe principalele căi rutiere de intrare/ieșire din localități, zonele pretabile de manifestare a comportamentului agresiv în trafic și punctele cu risc rutier”, menționează sursa citată.

Acțiunea de astăzi vine după ce, în perioada 2 – 4 aprilie a.c., în urma campaniilor derulate de polițiști pentru reducerea riscului rutier, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 2.953 de sancțiuni, pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 45 de sancțiuni aplicate bicicliștilor, respectiv 34 pietonilor.
 
De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni pentru conducere agresivă, 46 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 47 pentru depășire neregulamentară. Totodată, au fost reținute 532 de permise de conducere și 74 de certificate de înmatriculare.
 
În total, anunță IGPR, au fost aplicate 4.901 sancțiuni, în valoare de 2.224.781 de lei, iar polițiștii au constatat 40 de infracțiuni, dintre care 39 la regimul rutier și 1 de altă natură.

 

Articolul precedentAnamaria Prodan-Reghe, divorțul anului: ce s-a întâmplat, de fapt, la tribunal. Motivul tulburător pentru care copiii au plâns când s-au revăzut
Articolul următorDoi elevi eliminați la simulările de la Bacalaureat în județul Dâmbovița