O amplă acțiune de verificare a ilegalităților comise în domeniul silvic a avut loc în Dâmbovița, în zona Moroieni. Polițiștii au verificat dacă zecile de camioane ce transportă lemn,în această perioadă, din zonă, fac totul în mod legal. După o zi de control, polițistii au ajuns la concluzia că exploatarea se face în mod legal, fiind vorba de arbori ce au fost doborâți de vânt, în timpul celor două episoade de cod roșu de vânt din luna februarie.

În luna februarie 2020, doua episoade de cod rosu de vânt au pus la pâmânt hectare întregi de pădure montană, în Dâmbovița. În zona Moroieni se poate vorbi de un adevarat dezastru ecologic, din acest punct de vedere.

Imagine

În această perioadă, aprilie 2020, zeci de camioane încărcate cu lemn, din zonă, au ridicat multe semne de întrebare cu privire la legalitatea exploatării. O amplă acțiune de control a celor de la IPJ Dâmbovița sub coordonarea celor de la Inspectoratul General al Poliției Române a avut loc în data de 9 aprilie. La capătul unei zile întregi de control concluzia a fost una singură. Exploatarea se face în mod legal, au transmis polițiștii.

Comunicat de presă

„La data de 9 aprilie polițiștii din Cadrul Serviciului de Ordine Publică în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni  și reprezentanții Gărzii Forestiere Dâmbovița au acționat pentru sancționarea ilegalitaților din domeniul silviculturii.

Activitățile desfașurate au cosntat în verificarea modului în care ocolul silvic exploatează materialul lemnis pe raza localitătii Moroieni. S-a stabilit că exploatarea respectivă vizeaza doar arborii rupți ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile, iar la autovehiculele verificate, care transportau material lemnis din zona respectivă, nu au fost constatate nereguli. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitatea al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.”

Au transmis cei de la IPJ Dâmbovița. Polițistii dâmbovițeni au precizat ca acțiunile de control vor continua și în perioada următoare.

Articolul precedentIntră în vigoare Ordonanța 8! Marcel Vela: Nu dorim să ne confruntăm cu o EXPLOZIE a numărului de îmbolnăviri
Articolul următor265 de cazuri noi de coronavirus, în România-Total 5467. În Dâmbovița totalul ajunge la 30 de cazuri