Administrația publică locală din Târgoviște a reacționat, după ce foarte mulți dintre locuitorii orașului s-au plâns de invazia insectelor denumite tigrul platanului. O amplă acțiune de dezinsecție a fost pornită în oraș.

Tigrul de platan sau Tigrul platanului, a cărei denumire științifică este Corythucha ciliata, este o specie originară din America de Nord, care afecteaza frunzele platanului, dar uneori atacă și frasinul. În Europa, insecta a fost descoperită prima data în anul 1964, în orașul Padova, din Italia.

FotoTigrul de platan

Pișcătura tigrului platanului este resimțită de om, dar leziunile nu sunt la fel de mari ca cele provocate de țânțari ori păianjeni, așa că spălarea cu apă și săpun a zonei înțepate sau aplicarea unui cubuleț de gheață sunt remediile care pot fi aplicate imediat

De câteva zile insecta a produs un disconfort accentuat și târgoviștenilor, orașul fiind practic invadat de aceste insecte.

Administrația locală, așa după cum declară edilul șef al orașului, a decis să reacționeze:

„Primaria Municipiului Targoviste, prin Directia de Salubritate, a desfasurat noaptea trecuta acțiuni de combatere a insectei denumite ˮtigrul platanuluiˮ.
Zona vizata a fost cartierul „Tudor Vladimirescu” (microraionul nr. VI).
Activitatea se va desfasura in toate cartierele orasului, in fiecare noapte, astfel incat sa fie acoperite toate zonele.”

Preluare facebook, Cristian Daniel Stan- primar Târgoviște

Pentru a scăpa de prezența insectei peste tot în jurul nostru, soluția o reprezintă hainele lejere care să acopere însă mâinile și picioarele în totalitate iar înainte de intrarea în casă, hainele trebuie scuturate foarte bine.

Sursa foto articol– Daniel Cristian Stan, facebook