Partidul Social Democrat a reclamat mai multe incidente la alegerile de duminică. Reprezentanții PSD au susținut că mai mulți președinți de secții de votare refuză să primească cererile pentru eliberarea copiilor de pe listele electorale suplimentare.
De asemenea, PSD reclamă că în Dâmboviţa, adjunctul IPJ ar fi cerut poliţiştilor să le facă dosare penale primarilor PSD pentru a-i intimida.
„În mai multe judeţe din ţară au fost semnalate o serie de incidente privind desfăşurarea scrutinului electoral. Astfel, în judeţele Vaslui, Iaşi, Constanţa, Galaţi, Dâmboviţa, Argeş, precum şi în sectoarele 1, 3, 5, 6 din Bucureşti, mai mulţi preşedinţi de secţii de votare refuză să primească cererile pentru eliberarea copiilor de pe listele electorale suplimentare.
Totodată, la Dâmboviţa, adjunctul IPJ Dâmboviţa a fost acuzat că s-ar implica în campania electorală în favoarea Partidului Naţional Liberal şi, abuzând de funcţia deţinută, a solicitat şefilor de post din cadrul IPJ Dâmboviţa să întocmească dosare penale primarilor şi reprezentanţilor Partidului Social Democrat cu intenţia de a-i intimida.
Narcis Erculescu, preşedintele Biroului Electoral Judeţean a precizat faptul că la nivelul judeţului Dâmboviţa procesul electoral s-a desfăşurat în condiţii bune, existând o singură plângere din partea partidelor politice, din partea Partidului Social Democrat.
“Există o plângere formulată de către Partidul Social Democrat prin care ne sesizează faptul că în zona de sud a judeţului, un anume poliţist Moraru are o pretinsă implicare în campania electorală. Urmează ca BEJ să dezbată în şedinţă această sesizare”, a spus Erculescu.
ALEGERI PREZIDENŢIALE DÂMBOVIŢA
În Dâmboviţa au fost distribuite un număr de 470.511 buletine de vot.
La nivelul judeţului Dâmboviţa vor fi deschise 433 de secţii de votare, cu una mai multe decât la alegerile europarlamentare din luna mai.
La data de 5 noiembrie 2019, numărul alegătorilor este de 425.942 din care cu carte de identitate 390.159. În Dâmboviţa au fostdostribuite 470.511 buletine de vot.
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK 
Articolul precedentREZULTATE PREZIDENȚIALE 2019. Avem rezultatele EXIT POLL IRES: Klaus Iohannis, învingător!
Articolul următorDâmbovița, printre județele în care au fost înregistrate cele mai multe sesizări electorale