Consiliul județean Dâmbovița, prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Management Integrat al Deșeurilor în județul Dâmbovița”, va cumpăra deșeuri reciclabile de la populație. Acest tip de deșeuri sunt colectate, la momentul acesta, la comun cu deșeurile menajere și depozitate în gropile conforme de depozitare ale deșeurilor existente la nivelul județului, la Aninoasa și la Titu, neexistând o sortare prealabilă. Conform unui comunicat de presă, al CJ Dâmbovița:

„ (…)în județul Dâmbovița se vor deschide minim 10 Centre de primire și valorificare a deșeurilor reciclabile din plastic, hârtie, sticlă, metal, electronice și electrocasnice, prin cumpărare direct de la populație. Este un prim pas spre diminuarea cantităților de deșeuri municipale și asimilate ce se depun în depozitele conforme, pentru atingerea țintelor stabilite prin Planul Național de Gestionare a Deșeurilor. Proiectul se va extinde la nivelul întregului județ, în decurs de aproximativ 1 an.

 „  Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Management Integrat al Deșeurilor în județul Dâmbovița” are în intenție încheierea unui parteneriat public privat voluntar cu operatorii care activează în domeniu(foto) în vederea îmbunătățirii practicilor și serviciilor de colectare selectivă a deșeurilor. Au fost stabilite legături cu operatori din domeniu, urmând ca după crearea centrelor de primire și valorificare a deșeurilor reciclabile acestea să fie preluate de acești operatori.

Sursa foto: CJ Dâmbovița

Articolul precedentDeputatul Nicolae Bănicioiu – PRO România, se va afla astăzi în Dâmbovița
Articolul următorFemeie anchetată de Poliție după ce și-a nenorocit concubinul cu un topor: „I-am dat de două ori cu toporul în cap”