Tensiuni mari în lumea politică dâmbovițeană. După ce negocierile de alianță electorală dintre PSD și Pro România au eșuat, în Dâmbovița, din cauza lui Adrian Țuțuianu, spun social democrații, senatorul de la PRO România a venit cu o altă ipoteză. „Au negociat cu mine, am promis că mă întorc la Consiliul Județean și așa primarii PSD au votat cu actuala conducere, pentru a o îndepaărta pe Rovana Plumb, de la conducerea organizației”, a spus Țuțuianu.

Sunt tensiuni din ce în ce mai mari între PSD si PRO România,în Dâmbovița. Cel puțin la nivel declarativ. După ce social democrații anunțau, printr-un comunicat de presă,în urmă cu doua zile că:

Foto-de la stânga la dreapta, Titus Corlățean, Corneliu Ștefan, Daniel Cristian Stan

„Pentru a pune capăt oricăror speculații și fiindcă PSD Dâmbovița își respectă alegătorii, solicităm PRO România să facă publice numele primarilor PSD care au promis sprijinirea candidatului Pro România la Consiliul Județean Dâmbovița.”

A venit și răspunsul senatorului Adrian Țuțuianu (PRO România Dâmbovița, fost președinte al PSD Dâmbovița, dat afară din partid în perioada în care conducerea partidului era asigurată de Liviu Dragnea):

„Ma poate soma pe mine, cineva, să dau publicitații un nume sau altul?Acum, ca să le răspund, tot așa, direct, nu prin biroul de presă, le răspund că, domnul Corneliu Ștefan, domnul Titus Corlățean și domnul Cristian Daniel Stan ar trebui doar să facă un efort de memorie. Să își aducă aminte cu cine au fost la mine,în biroul de avocatură, de pe strada I.C. Brătianu, la etajul 1, în sala de conferințe (n.m. biroul de avocatură aflat la Târgoviște, ce oficial poartă denumirea de „Stan și Asociații”, după ce în trecut purta numele de „Țuțuianu, Stan și Asociații”), înainte de Conferința Județeană de Alegeri de la PSD (n.m. 19 ianuarie 2020). Au fost împreună cu un număr de primari (n.m. membrii ai PSD Dâmbovița) care au spus așa <Noi vom susține debarcarea echipei Rovanei Pauker Plumb, dacă domnul Țuțuianu ne promite că se întoarce la Consiliul Județean.> Și domnul Țuțuianu, om serios, a spus, da, mă întorc.” A declarat senatorul A.Țuțuianu,într-o conferință de presă (4 iunie 2020)

Cei trei, amintiți de A. Țuțuianu, conduc actualmente PSD Dâmbovița, respectiv  deputatul Corneliu Ștefan (președinte), senatorul Titus Corlătean (președinte executiv) si primarul Târgoviștei,Cristian Daniel Stan( secretar executiv al organizației), după ce au fost aleși în congresul din data de 19 ianuarie 2020, în urmă căruia echipa fostei șefe a organizației, eurodeputatul Rovana Plumb, a fost îndepărtată de la conducerea organizației.

Adrian Țuțuianu a condiționat o alianță cu PSD Dâmbovița, la alegerile locale din acest an, de o eventuală susținere a sa, ca și candidat unic al celor două formațiuni, pentru funcția de președinte al CJ Dâmbovița, lucru refuzat de social democratii dâmbovițeni.

Articolul precedentFoto| Nicio regulă respectată. Îmbulzeală, nervi și scandal, la Policlinica Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște
Articolul următorCasă distrusă de flăcări, la Bucșani (sat Hăbeni), în Dâmbovița, în noaptea de 3-4 iunie