Andrei Voican este o tânără speranță a tenisului masculin românesc. La 14 ani și nouă luni tânărul Voican participa, la Sofia, în aceste zile (detalii aici), la un concurs internațional de tenis, penntru categoria de vârstă 15-16 ani. Din păcate, pentru tânărul sportiv din Dâmbovița, visul de a cucerii laurii victoriei în tenis, pe tărâm bulgar, s-a spulberat repede. Asta pentru că, în loc să se poată concentra la jocul de tenis, a trebuit să stea, alături de mama sa (foto 1), prin secțiile de poliție bulgare, asta pentru că hoții de autoturisme i-au lăsat pe aceștia fără mașina personală ,chiar în primele ore după sosirea la Sofia.

Iată declarația mamei sportivului (Adriana Voican) oferită site-ului www.db-sport.ro

foto 1

“Am ajuns aseară, după ora 18.00. Ne-am cazat, Andrei (n.r campionul României iarna trecută la categoria de vârstă U14) s-a antrenat vreo două ore aici, la baza hotelului, eu am descărcat bagajele și le-am urcat în cameră, până după ora 20. Am lăsat mașina într-o parcare aflată chiar sub geamul camerei de hotel. Asta pentru că auzisem, deja, că au fost raportate furturi din parcarea din spate. Am zis că ne mai trezim și ne uităm. La 23.30 am văzut-o pentru ultima dată. Dimineață la 6 nu mai era. La 8 eram la Poliție, până au adus translator și au început formalitățile, s-a făcut ora 11.30. Aveam actele, pașaportul lui Andrei în mașină, nici nu apucasem să duc tot în cameră. Ne-am grăbit pentru că el avea meci de simplu dimineață la 9. L-a pierdut, săracul. E afectat de întreaga situație. Am stat astăzi pe la bănci să plătim taxe, am vorbit cu consulul României la Sofia. Efectiv nu mai știm ce să facem. Nu știm cu ce vom pleca de aici, probabil vom ruga pe cineva să vină din țară și să ne ia. Mai sunt români în hotel, dar avem multe bagaje și nu am avea unde să ne strecurăm. Știm că șansele ca mașina să mai fie găsită sunt reduse, dar apelăm la oricine e dispus să ajute, în orice fel”

foto 2

Andrei Voican( foto 2, dreapta imagine) se pregătește să devină campion al României, la tenis, la categoria 16 ani. Acesta a cucerit titlul național la categoria 14 ani.

Articolul precedentCum te poţi alătura Partidului Realitatea? Mesajul lui Cozmin Guşă către militanţi
Articolul următorTinerii absolvenți sunt așteptați la bursa locurilor de muncă