Vânătorul Marin Gheorghe (60 de ani), autorul dublului asasinat petrecut anul trecut, pe un câmp de lângă Târgoviște, a fost condamnat pe viaţă la închisoare printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Ploieşti.

După condamnare și obligarea la plata unor daune în valoare totală de 500.000 de euro, procurorii au făcut publice amănunte terifiante din dosar.

Marin Gheorghe a fost găsit vinovat de dubla crimă care a s-a petrecut în Târgovişte pe data de 26 octombrie 2017. Au fost ucişi atunci prin împuşcare Gheorghe Ifrim (40 de ani), consilier local în comuna Răzvad şi proprietar al unui teren agricol în zona în care a fost asasinat, şi Ion Neagu (49 de ani), angajat al lui Ifrim. Suspectul i-a împuşcat pe cei doi bărbaţi pentru că fusese surprins de aceştia la braconaj. Avusese în trecut probleme cu legea armelor, astfel că s-a temut să nu rămână din nou fără permis de port armă. Acesta a fost mobilul crimei, spun anchetatorii.

Braconierul a fost găsit vinovat de dubla crimă şi de judecătorii din cadrul Tribunalului Dâmboviţa, însă pedeapsa dată de prima instanţă a fost una mult mai mică: 23 de ani de închisoare şi la plata unor daune de doar 20.000 de lei.

În urma contestaţiei făcută de procurori, Curtea de Apel Ploieşti a dat pedeapsa maximă: închisoare pe viaţă şi plata unor despăgubiri către familiile victimelor în valoare de jumătate de milion de euro.

Dacă procurorii au reuşit să dovedească vinovăţia braconierului cu ajutorul testelor ADN, n-au putut să elucideze un mister: cine a scos uneia dintre victime, în timp ce agoniza, o parte din intestine şi i le-a aşezat pe cizme.

”… se constată că aceasta se afla decedată la o distanţă de aproximativ 70 m faţă de prima victimă, ceea ce denotă faptul că a fost urmărită în alergare pentru a fi împuşcată mortal întrucât această victimă a fost găsită desculţă, cu cizmele aşezate în partea laterală, iar pe acestea s-au găsit urme de anse intestinale cu extremităţile smulse. (…) În urma examenului histopatologic s-a stabilit în ceea ce priveşte ansele intestinale coloraţia Persl pozitivă parţial ceea ce s-ar putea traduce prin aceea că victimei i-au fost smulse practic parte din intestine cât era încă în viaţă şi au fost aşezate pe cizme, lângă victimă, dintr-un mitiv care nu a putut fi identificat”, se arată în rechizitoriul obținut de Adevărul.

Marin Gheorghe a fost arestat preventiv la data de 1 noiembrie 2017 şi de atunci se află în spatele gratiilor. Îşi va ispăşi pedeapsa cel mai probabil până la sfârşitul vieţii în penitenciarul de maximă siguranţă de la Mărgineni, judeţul Dâmboviţa.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentPaște 2019. Când vor fi sărbătorite Paştele ortodox şi cel catolic
Articolul următor56 de medalii pentru România la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Abu Dhabi 2019. Sportivii din Târgoviște au luat și ei medalii