Două persoane din Dâmbovița s-au „relaxat” prea devreme și nu au respectat măsura izolării al domiciliu, impusă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Au fost depistați pe stradă de polițiști, iar acum s-au ales cu o amendă de căte 6.000 de lei, dar și cu introducerea într-un sediu de carantină instituționalizată, pentru 14 zile.

Imagine cu un caracter ilustrativ

O acțiune de amploare pe linia verificării respectării măsurilor de izolare la domiciliu, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, a avut loc în Dâmbovița,în data de 23 mai. Conform unui anunț al Prefecturii Dâmbovița:

„În cursul zilei de 23 mai a.c., 229 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 108 polițiști locali au desfășurat 95 de misiuni specifice. Totodată, au fost efectuate 1842 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu. De asemenea, 2 persoane au fost sancționate contravențional, cu amendă în valoare totală de 6000 lei, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, ulterior fiind introduse într-un centru de carantină pentru 14 zile.”

La momentul actual (24 mai),în județul Dâmbovița, se află în izolare la domiciliu- 2.041 persoane asimptomatice. Deasemnea, în carantină instituționalizată  sunt 69 persoane, la nivelul județului. Conform statisticii oficiale sunt înregistrate 258 de cazuri de infectare cu coronavirus,în Dâmbovița. 10 cazuri au fost confirmate doar în ultimele 2 zile.

Articolul precedentSeism de peste 4 grade, în zona Buzău, în ziua de duminică, 24 mai. A fost simțit ușor, conform INFP
Articolul următorAtenționare meteo! Furtuni, ploaie și grindină în toată țara, în intervalul 25-27 mai