Poliţia judeţeană Dâmboviţa anunţă că a demarat o anchetă după ce în spaţiul au apărut acuzaţii de mită electorală. Dosarul a fost deschis în urma acuzaţiilor conform cărora un candidat pentru Primăria Târgovişte ar fi plătit cu sume între 50 şi 100 de lei mai multe persoane, să îl voteze.

”Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Politie Judeţean Dâmboviţa s-au sesizat din oficiu, constituind un dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunii de coruperea alegatorilor, fapta prevăzută de art. 386 din Codul Penal. Poliţiştii efectuează verificări, sub coordonarea procurorului de caz, cu privire la aspectele semnalate, urmând sa fie dispuse masurile legale, a transmis, duminică, IPJ Dâmboviţa.

Acuzaţiile vin din partea PSD Dâmboviţa, care susţine că cel care ar fi dat bani este candidatul PNL pentru Primăria Târgovişte.

“«Noaptea ca hoţii» s-a potrivit de minune pentru reprezentantul unui partid politic, candidat la funcţia de primar în Municipiului Târgovişte.  Nu mai departe de noaptea care a trecut, dând dovadă de o atitudine mai mult decât proactivă,  respectivul candidat a împărţit câte 50-100 de lei mai multor persoane din cartierele Romlux si Prepeleac pentru a le determina să-l voteze.  Reamintim tuturor că mita electorală este aspru pedepsită. Codul Penal prevede pedepse, atât pentru cei care corup alegătorii, cât şi pentru cei care primesc bani sau bunuri. (…) Pe această cale, readucem aminte organelor competente că au obligaţia să monitorizeze cu atenţie zonele cunoscute pentru astfel de fapte şi să dispună măsurile de rigoare”, susţine PSD Dâmboviţa într-un comunicat.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedent340 de efective din cadrul MAI vor asigura paza a 433 secţii de votare din Dâmboviţa
Articolul următorALEGERI LOCALE 2020 – EXIT POLL AVANGARDE la Realitatea PLUS și Realitatea.net. Primele cifre ale alegerilor – LIVE