Drumul județean 713, ce se află poziționat în zona montană, la limita județelor Dâmbovița și Prahova, a fost redeschis pentru circulația auto, după ce fusese închis definitiv traficului auto încă din luna martie. Drumul nu mai prezintă pericole, iar acordul pentru circulație a fost obținut și din partea poliției, anunță autoritățile din Dâmbovița.

Trans-Bucegi, sau DJ 713, se află poziționat la mare altitudine, în munții Bucegi, și face legătura intre DN 71 (segmentul Târgoviște-Sinaia) si Cabana Piatra Arsă, din Bucegi, având o lngime de 16 km, din care jumătate sunt administrați în comun de Dâmbovița și Prahova. Artera a fost închisă traficului auto în mai multe rânduri, fie din cauza căderilor de zapdată (chiar avalanșe), fie din cauza copacilor căzuți pe drum, după furtuni, în luna februarie. Doar porțiuni ale drumului au fost deschise traficului auto,în toată această perioadă. Acum, întreaga arteră redevine  circulabilă, pentru autoturisme. Anunțul a fost facut de CJ Dâmbovița.

Imagine

Foto 1-DJ 713- martie 2020

„În urma verificărilor efectuate pe DJ 713, în data de 05.06.2020, de către reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dâmbovița și ai Poliției Orașului Sinaia, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova, împreună cu personalul Direcției Generale Infrastructură Locală a Consiliului Județean Dâmbovița, s-a constatat faptul că acest drum județean întrunește în prezent condițiile specifice necesare pentru desfășurarea în siguranță a circulației rutiere.

Imagine

Foto 2-DN 71, intersecție DJ 713, februarie 2020

În acest sens, vă anunțăm că, începând cu data de 05.06.2020, ora 12:00, s-a redeschis circulația publică pe întreg traseul DJ 713 DN 71 – Șaua Dichiului – Cabana Piatra Arsă, km 0+000 – 16+383.

Precizăm faptul că tronsonul de drum anterior-amintit a fost închis pe durata sezonului rece, întrucât infrastructura rutieră de pe traseu a fost afectată de fenomene meteorologice nefavorabile (ninsoare, vijelii, vânt puternic), care au condus la doborârea unor cantități însemnate de vegetație forestieră.

De aceea, în ultima perioadă, au fost efectuate atât lucrări care au vizat degajarea drumului de arborii căzuți pe partea carosabilă, cât și lucrări de întreținere și reabilitare a parapeților de protecție, rigolelor pentru scurgerea apei pluviale, precum și refacerea elementelor de semnalizare verticală afectate.”

Au transmis reprezentații CJ Dâmbovița.

Articolul precedentDupă aproximativ 8 ani de la ultima reabilitare, „Curtea Domnească” din Târgoviște intră iar în renovare
Articolul următorProtest inedit la Târgoviște. Instructorii auto sunt supărați pe…linia continuă