În această dimineață s-a dat startul celui mai amplu program de susținere a întreprinderilor mici şi mijlocii din România, IMM Invest. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, care a precizat că, odată cu acest program, se intră în etapa a doua de repornire a economiei ca urmare a crizei generate de pandemia de coronavirus, conform realitatea.net.

„Azi, la ora 10:00 (n.m. 17 aprilie 2020), am început cel mai amplu program de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii din România, IMM Invest. Printr-un singur click şi completarea unui formular, întreprinderile mici şi mijlocii din România au azi acces la credite garantate pentru investiţii şi capital de lucru garantate cu până la 90%. Astfel, Guvernul României porneşte al treilea program important în această primă fază. După programul cu şomajul tehnic, amânarea ratelor clienţilor la bancă, începem IMM Invest. Acest program este important nu numai prin dimensiune şi caracteristici. Intrăm cu acest program în etapa a doua, etapa de repornire a economiei„, a anunțat Cîțu, într-o declarație de presă susținută, astăzi, la Palatul Victoria.

Faţă de celelalte două programe, IMM Invest nu are nicio condiţionalitate, ci se adresează tuturor companiilor mici şi mijlocii din România, nu doar celor care au fost afectate de criza de coronavirus.

Pafonul de garantare în cadrul acestui program este de 15 miliarde lei, schema de ajutor de stat fiind aprobată de Comisia Europeană. Creditele sunt garantate cu până la 90%, în funcţie de destinaţie, dacă sunt capital de lucru sau investiţii.

„Este un program ce poate fi accesat tot timpul an, dar implicaţiile sunt pe termen lung. (…) Calculele noastre arată că avem un grad de multiplicare de minim 75 miliarde lei în economie şi în prima fază, direct, vor fi susţinute aproximativ 600.000 de locuri de muncă„, a mai spus ministrul Finanțelor.

Articolul precedentUn nou prag a fost atins. 400 de decese din cauza COVID 19, în România
Articolul următorAnunț îngrijorător. În Dâmbovița se poate ajunge la livrarea limitată a apei, către populație, din cauza secetei