Este posibil ca în curând  apa livrată către populație de catre Compania de Apă Târgoviste Dâmbovița (CATD) să fie în cantități limitate și după program. De vină este seceta prelungită, spun cei de la CATD, ce însă nu dau date precise, privind momentul în care se va întâmpla acest lucru.

Imagine

Anunț CATD

Anunțul celor de la CATD a fost făcut chiar înaintea sărbătorilor pascale, în dimineața zilei de 17 aprilie. Conform comunicatului, postat pe site-ul propriu al companiei:

„În contextul actual al situaţiei de urgenţă declarată la nivel naţional de Preşedintele României prin Decretul nr.195/2020, ca urmare a pandemiei mondiale COVID-19 şi ţinând cont de prevederile art.9 (2) din OUG nr.1/1999 privind starea de urgenţă, care obligă conducătorii autorităţilor publice de a lua orice măsuri în vederea asigurării continuităţii serviciilor esenţiale pentru populaţie, servicii printre care se numară şi serviciul de alimentare cu apă, vă informăm că, la nivelul judeţului Dâmboviţa, ne confruntăm cu o reducere constantă a debitelor de apă ale sursei cauzată de secetă, fenomen natural pe care nu îl putem preveni şi nici stopa.
Astfel, pentru a preveni o funcţionare defectuoasă a serviciului de alimentare cu apă cauzata de secetă, vă recomandăm ca pentru o bună gestionare a resurselor de apă să utilizaţi apa potabilă distribuită prin sistemele de alimentare cu apă numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer. Va învederăm faptul că există riscul furnizarii apei potabile în sistem discontinuu (cu program) în situaţia nerespectării recomandărilor de mai sus (folosirea şi utilizarea apei potabile doar în scop potabil şi menajer) şi a continuării scăderii debitelor de apă cauzată de secetă.
Legislaţia relevantă ce susţine demersul nestru este reprodusă în Ordinul 88/2007 pentru aprobarea Regulamentului – cadru al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, articolele 5 şi 22. Vă mulţumim pentru întelegere şi sprijin şi vă asigurăm de întreaga noastră implicare în gestionarea situaţiei apărute!”

Situație furnizor

Precizează, în anunț, cei de la CATD. Compania furnizeaza servicii de apă potabilă și canalizare pentru aproape întreg județul Dâmbovița, fiind operator regional pentru astfel de servicii. Anunțul celor de la CATD nu conține însă si alte detalii, eventual cu privire la momentul în care va fi introdus  programul limitativ, de ce depinde luarea unei astfel de decizii (parametrii) și, mai ales, care va fi programul , în cazul unei asemenea decizii. În plus, anunțul este făcut chiar înainte de zilele libere, pentru sărbătorirea Paștelui, adică o perioadă când este de așteptat sa crească consumul.