Situația, în ceea ce priveste epidemia de coronavirus, nu este dintre cele mai favorabile,în județul Dâmbovița. Cazuri noi sunt depistate în fiecare zi iar statisticile sunt îngrijorătoare. Autoritațile locale fac un apel către dâmbovițeni pentru a se respecta măsurile de igienă si distanțare socială.

La momentul de față, 5 iunie, statistic cel puțin, situația,în județul Dâmbovița, se prezintă în felul următor, conform informării DSP Dâmbovița:

Imagine

– se află în izolare la domiciliu:1.839 persoane asimptomatice
– se află în carantină instituționalizată: 16 persoane
– persoane confirmate cu COVID-19, în total: 305 persoane
– persoane vindecate : 133
– persoane decedate de la debutul pandemiei: 12.

În ultimele 24 de ore, 296 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 123 de polițiști locali au desfășurat pe raza județului Dâmbovița misiuni specifice, fiind efectuate 1.783 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu. O persoană a fost sancționată contraventional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu. Aceasta a fost introdusa într-un centru de carantină pentru 14 zile. Deasemnea, în ultima zi au fost transporate la spital 16 cazuri de pacienți suspecți sau bolnavi de coronavirus.

Prefectura Dâmbovița face un apel către cetățenii județului:

„Facem, în continuare, un apel către cetățenii județului Dâmbovița, de a manifesta responsabilitate cu privire la măsurile de igienă și de distanțare socială! Dacă vă aflați în autoizolare, respectați cu strictețe recomandările autorităților, NU părăsiți sub nicio formă domiciliul pe perioada celor 14 zile, NU primiți vizitatori și NU intrați în contact apropiat cu eventualele persoane care vă furnizează alimente sau produse.”

Articolul precedentPesta porcină africană continuă să producă pagube importante. ANSVSA face un apel către crescătorii de porci
Articolul următorFoto| Garda de Mediu Dâmbovița a ajuns la o concluzie: Balastierele din județ transformate în gropi de gunoi