Situație complicată în unitățile medicale din județul Dâmbovița. În ultimele zile din ce în ce mai mulți pacienti au fost internați cu COVID 19, în spitalele din județ. Administrația județeană face un apel la cetațenii județului, pentru respectarea distanțării sociale și purtarea măștilor de protecție. La ritmul actual de internări, a celor bolnavi, în câteva zile nu vor mai fi locuri de cazare în spitalele din județ, pentru cei infectați cu COVID 19, și nici personalul medical nu este suficient pentru a îi îngriji pe toti cei care sunt bolnavi și internati, la momentul actual, spune administratia județeană.

Într-o conferință de presă, on line, președintele CJ Dâmbovița, a afirmat ca situația din Dâmbovița, în ceea ce privește infectările cu coronavirus este mai mult decât complicată:

„Apelez la mass media locală, pentru ca vreau să vă spun că evenimentele din ultimele zile mă determină să fac un apel către toți locuitorii județului Dâmbovița, să înțelegem că această relaxare și nerespectarea măsurilor de distanțare socială nu este benefică pentru locuitorii județului Dâmbovița. O să ajungem în curând să nu mai avem locuri în care să putem interna pacienții cu simptome de COVID 19. Sunt 208 persoane internate în unitățile de tratament din județ, la spitalele din Târgoviște și Pucioasa. La Secția de Infecțioase de la Târgoviște sunt 62 de persoane internate, la momentul de față, iar spitalul de la Pucioasa este aproape la capacitatea maximă. Poate mai sunt câteva locuri de cazare, dar problema este că nu avem personal capabil pe care să îl alocăm, pentru a asigura tratamentul și asistența acestor bolnavi. Am încercat să contactez și județele limitrofe, dar toate sunt cu capacitatea la maximum. Există riscul să blocăm toate unitățile spitalicești cu acești bolnavi de Covid. Nu vreau să creem panică, dar lucrurile nu sunt nici pe departe așa cum ar trebui să fie.” a spus președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea.

Secția Boli Infecțioase SJUT (sâmbată 20 iunie 2020)

 

Situația în judetul Dâmbovița tinde să devină alarmantă. Spre exemplu, doar în ziua de sâmbătă, 20 iunie, la Camera de Gardă a Spitalului din Târgoviste s-au prezentat 51 de persoane cu simptome de coronavirus (febră și stare de rau general), în urma testelor 19 fiind depistate pozitive, pentru COVID 19. În ultima săptămână au fost înregistrate zeci de cazuri noi, ce au fost internate în spitalele din Dâmbovița. Și numărul deceselor a crescut, doar în ultima săptămână fiind înregsitrate 5 decese, la nivelul județului Dâmbovița, totalul ajungând la 19. De asemenea a crescut numărul medicilor ce s-au infectat, un medic de familie și o asistentă, de la un cabint medical din Crângurile, au fost confirmați pozitiv cu coronavirus. De asemenea, un medic ce profesează la spitalul din Găești (dar si medic de familie) a fost depistat pozitiv cu coronavirus.