Un comerciant din Găești, județul Dâmbovița, s-a ales cu un dosar penal dar și cu marfa confiscată, după o „vizită” a polițiștilor de la economic, din Dâmbovița. Bărbatul vindea articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute. Acestea aveau însemnele unor firme celebre, dar comerciantul nu avea și documente justificative pentru produse.

Acțiunea polițiștilor, din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, a avut loc în data de 5 februarie 2019. Conform informăriii oficiale a IPJ Dâmbovița:

„La data de 5 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat un control la un agent economic pe linia verificării respectării legislației în domeniul protecției mărcilor și indicațiilor geografice.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că reprezentantul legal al societății comerciale deținea în vederea comercializării 95 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile în cauză prezentau însemnele unor mărci înregistrate, însă bărbatul nu deținea pentru acestea documente justificative de proveniență și autenticitate.

Pe numele bărbatului de 46 de ani, din Găești, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 90 alin.a lit.b din Legea 84/1998 privind protecția mărcilor și indicațiilor geografice.

Articolele descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.”

Articolul precedentUn urmărit internațional s-a prezentat singur la sediul poliției Dâmbovița. A fost reținut
Articolul următorUn membru al unei grupări care dădea spargeri în Dâmbovița, împușcat de polițiștii din Capitală