Doar în ultima lună (1mai-8 iunie) conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), în România, au fost înregistrate peste 40 de cutremure, de mică intensitate. Deși mișcările tectonice nu au fost periculoase acestea au degradat și mai mult structuri ce deja erau afectate. La Târgoviște, de pe fațadele unor blocuri au început să cadă bucăți de tencuială.

Conform INFP, în intervalul mai-iunie 2019, în România au fost înregistrate 44 de seisme, majoritatea cu epicentrul în zona Vrancea și Buzău. Deși niciunul dintre aceste seisme nu a depășit valoarea de alarmare (de 4,5 grade pe scara Richter), acestea au avut totuși efecte. În special structurile deja afectate (blocuri, case vechi) de precedentele cutremure, de mare intensitate, au resimțit mișcările scoarței, în sensul în care structurile au fost și mai mult afectate.

Chiar dacă nu se poate vorbi de un pericol iminent, mai multe clădiri au devenit un  pericol pentru trecători. La Târgoviște, mai multe blocuri din zona centrală a orașului au început să „piardă” bucăți din tencuială. Zona de pericol a fost izolată, dar, în eventualitatea nedorită a unei mișcări seismice, de mai mare intensitate, există posibilitatea ca aceste imobile să devină cu adevărat un pericol public pentru trecători.

Imaginile sunt surprinse în data de 8 iunie 2019. Cele mai recente mișcări seismice importante din România au avut loc chiar în data de 8 iunie 2019, în zona Vrancea. Primul, cu magnitudinea de 2,9 la ora 03.00.03 (la 123 km adâncime) iar cel de-al doilea, cu magnitudinea de 2,6, la ora 22.37.01( la 80 km adâncime).

Articolul precedentAvertizările meteorologice persistă. Cod galben de furtună și căderi masive de precipitații, în Dâmbovița
Articolul următorSucces important pentru tânărul tenismen Andrei Voican, legitimat la CS Târgoviște