Meteorologii au emis după multe de zile de caniculă o nouă atenționare de tip Cod galben de furtună. pe parcursul zilei de 3 septembrie centrul nord-estul țării intră sub atenționare. În data de 4 septembrie precipitațiile vor ajunge și în Dâmbovița. Vor fi cantități impresionante de precipitații, anunță meteorologii.

Pentru data de 3 septembrie, a fost anunțat, de către specialiștii de la ANM, cod galben de furtună, în mai multe regiuni ale țării.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
   COD GALBEN

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate:
 03 septembrie, ora 13 – 04 septembrie, ora 10
Zone afectate: conform textului și hărții

„În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în zona Carpaților Orientali și în Moldova, apoi local și în Transilvania. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.”

Pentru ziua de 4 septembrie atenționarea va fi valabilă pentru toată țara:

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate:
 04 septembrie, ora 10 – 04 septembrie, ora 23
Fenomene vizate
: cantități însemnate de apă, intensificări ale vântului, răcire
Zone afectate:
 conform textului

„În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul și sud-estul Transilvaniei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.Temporar vântul va avea intensificări în sudul și în sud-estul țării, cu viteze la rafală, în general, de 45…55 km/h.
Vremea se va răci, mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice și centrale.”

În județul Dâmbovița, pe parcursul zilei de 3 septembrie 2019, temperaturile diurne nu vor depăși valoarea de 32 de grade Celsius. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de zero.

În schimb, pe parcursul zilei de 4 septembrie va fi practic un alt anotimp. Maxima zilei nu va depăși valoarea de 21 de grade celsius ( o scădere de peste 10 grade față de ziua precedentă). Vor fi furtuni cu descărcări electrice și precipitații de peste 13 l/mp.

Articolul precedentUpdate| Accident cu doi răniți la Răzvad, pe DN 72
Articolul următorVideo| Război în PSD DB, înainte de alegerile din filială, ce vor fi în data de 20 septembrie