Vremea se va schimba radical în următoarele zile, în multe zone ale țării. Conform prognozelor meteorologice, în toata zona Munteniei,în special în zonele de deal, vor urma zile cu ploi si furtuni însoțite de descărcări electrice,începând din data de 29 aprilie. La Târgoviște și în jumătatea de nord a județului Dâmbovița sunt anunțate patru zile cu ploaie si furtună.

Conform anunțului  făcut de ANM, pentru zona Munteniei (intervalul 27 aprilie-10 mai):

 „Se va semnala încălzirea vremii de la o zi la alta, până la valori ce se vor situa peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 23…25 de grade şi ale minimelorde 8…11 grade. În perioada 02 – 04 mai, temperaturile vor fi în scădere şi se vor încadra ziua într-un ecart mediu de 16…19 grade, valori sub cele normale pentru începutul lunii mai, iar cele nocturne vor fi de 6…9 grade. Pentru cea de-a doua săptămână de prognoză, estimările indică o încălzire semnificativă a vremii.

 În perioada 30 aprilie – 3 mai, temporar va ploua (vor fi averse însoţite şi de descărcări electrice), iar local, în special în zonele deluroase, se vor cumula cantităţi de apă în general moderate.”

În Dâmbovița (în zonele de deal și de munte), începând cu data de 29 aprilie, vor urma zile ploioase. Se vor semnala averse si furtuni cu fulgere (29 aprilie-2 mai). La Târgoviște cele mai importante cantitati de precipitatii (4l/mp) se vor semnala în datele de 29 și 30 aprilie, conform prognozelor meteorologilor. Vremea va fi dominată de furtuni si ploi până sâmbată 2 mai, inclusiv.