Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, două atenționări de cod galben. În Prahova, Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu este valabilă o avertizare de cod galben de vânt, iar la munte sunt posibile precipitații mixte. La nivel național este valabilă și o atenționare de cod galben de ploi însemnate.

Avertizarea de cod galben de vânt va intra în vigoare, marți, 18 mai, în intervalul orar 06.00 – 23.00.

Astfel, potrivit ANM, „pe parcursul zilei de marți (18 mai) vântul va prezenta intensificări susținute în majoritatea zonelor, cu viteze de peste 50…60 km/h, iar local, îndeosebi în Transilvania, Oltenia și Muntenia 70…80 km/h. La munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80…100 km/h”.

ANM a emis și o atenționarea de ploi însemnate, avertizare care va fi valabilă, marți, 18 mai, în intervalul 06.00 – 23.00.

Astfel, spun meteorologii, „în Munții Apuseni, în zona Carpaților Orientali și în nordul și nord-vestul teritoriului (județele Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița, Mureș, Suceava, Botoșani și Iași, precum și în zona de munte a județelor Arad, Hunedoara, Alba, Harghita și Neamț) va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 35…40 l/mp”.

La munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi și precipitații mixte, potrivit ANM.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentRomânia în realitate, invitat VASILE BARBU
Articolul următorIntrare gratuită la muzeele din Târgovişte