O nouă avertizare , de tip cod galben de vânt, a fost emisă de meteorologi. În perioada 6-7 mai, vântul va sufla extrem de puternic, în special în zonele montane înalte unde își va face simțită prezența și viscolul. Mai multe județe sunt sub atentionare de tip cod galben. Județul Dâmbovița intră sub incidența codului galben doar cu zona montană (partea de nord a județului).

Conform atentionării meteorologice:

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 06 mai, ora 06:00 – 07 mai, ora 20:00
Zone și fenomene vizate: în zona montană înaltă, intensificări ale vântului și viscol

Imagine


În intervalul menționat, în zona montană înaltă, vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90…100 km/h, iar cu precădere în Carpații Meridionali, mai ales în noaptea de miercuri spre joi (6/7 mai) și pe parcursul zilei de joi (07 mai), va sufla tare, cu viteze de peste 110…120 km/h.
Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea semnificativ.

Anterior,în data de 5 mai (ora 15.00), până în data de 6 mai, se menține o avertizare de intensificare a vântului, ploi moderate cantitativ și precipitații mixte la munte, valabilă pentru toată țara.

În judetul Dâmbovița codul galben de vânt (6-7 mai) este valabil doar pentru zona montană înaltă (peste 1700 de m). În aceste zone este posibil ca la rafală vântul sa atingă si 120 km/h.

În restul județului nu sunt anunțate fenomene extreme, în urmatoarele zile. La Târgoviște temperaturile maxime diurne se vor situa în intervalul 16-22 de grade, în urmatoarele zile.