Autoritățile din Dâmbovița si Prahova, de comun acord, au hotărât să închidă DJ 713, din cauza căderilor masive de zăpadă. din ultimele ore. Drumul face legătura dintre DN 71 si platoul munților Bucegi, fiind cunoscut și ca Trans Bucegi.

DJ 713 ,din care primii 8 km (din 16) sunt în administrarea comună a celor două județe (PH si DB), va fi închis pe o perioadă nedeterminată până când efectele iernii târzii vor fi înlaturate, se precizeaza într-un comunicat de presă al celor de la CJ Dâmbovița.

DJ 713 (23 martie 2020)Sursa foto-CJ Dâmbovița

„Având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile din ultimele 24 de ore, înregistrate în zona montană a județului Dâmbovița și care au favorizat înzăpezirea drumului județean 713, precum și avertizările Administrației Naționale de Meteorologie pentru următoarea perioadă, autoritățile Județului Dâmbovița și cele din Județul Prahova au luat măsura închiderii circulației rutiere pe acest traseu, cu semnalizarea de informare corespunzătoare.

Facem precizarea că DJ 713 rămâne închis circulației publice până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice și finalizarea activităților specifice, de înlăturare a cantităților de zăpadă aduse de viscolul din zonă. 

Recomandăm participanților la trafic și turiștilor să respecte și să acorde atenție sporită indicatoarelor de restricție instalate și să se informeze, în prealabil, dacă sectorul mai sus-menționat este într-o stare corespunzătoare pentru accesul rutier.

Menționăm, totodată, că SC LDP Dâmbovița SA, operatorul care are contractate serviciile de deszăpezire, depune eforturi susținute și întreprinde toate activitățile specifice pentru a reduce perioada de închidere a circulației.

Accesul către platoul Padina – Peștera se poate realiza în condiții specifice sezonului rece pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga – Bolboci – Padina Peștera.”

A transmis CJ Dâmbovița, administrator al DJ 713.

Articolul precedentMĂSURĂ EXTREMĂ la nivelul unităților sanitare publice și private. A fost emis un nou ORDIN: pacienții, EXTERNAȚI
Articolul următorCine este doctorul Virgil Musta care a vindecat 49 de pacienţi, infectaţi cu COVID-19