O avalanşă s-a produs, duminică, în Masivul Bucegi, surprinzând un grup de turişti. Primele date arată că un bărbat a fost găsit mort. După ore întregi de căutări, salvamontiştii au întrerupt căutările în Munţii Bucegi.

Salvamontiştii din Buşteni anunţă că sunt nevoiţi să întrerupă căutările în Munţii Bucegi, în zona în care duminică un bărbat surprins de avalanşă a murit. Căutările vor fi reluate luni şi tot atunci va fi recuperat trupul bărbatului.

Salvamontiştii anunţă întreruperea căutărilor în Munţii Bucegi din cauza întunericului.

Căutările vor fi reluate luni dimineaţă şi tot atunci va fi recuperat de pe munte trupul bărbatului.

Duminică, o avalanşă s-a produs în Munţii Bucegi, surprinzând un grup de turişti pe Valea Morarului, într-o zonă care nu este traseu turistic. Un bărbat surprins de avalanşă a fost găsit mort. Salvamontiştii din Buşteni anunţau că avalanşa ”a produs cel puţin o victimă” şi că cercetează zona pentru a afla dacă mai erau şi alte persoane surprinse de avalanşă.

Salvamontiştii din Buşteni intervin, duminică, în Masivul Bucegi, unde s-a produs o avalanşă, pe Valea Morarului, într-o zonă care nu este traseu turistic.

Avalanşa a suprins un grup de turişti, iar primele informaţii arată că un bărbat a murit.

Şefului Salvamont Prahova, Daniel Banu, a declarat pentru MEDIAFAX că avalanşa s-a produs pe partea superioară a Văii Morarului.

”A suprins un grup de turişti. Ei au sunat şi după ajutor. Este un bărbat decedat, aşa au spus prietenii lui care au ajuns la el. Nu este acoperit de zăpadă. Au plecat salvamontiştii de la Refugiul Babele spre ei”, a declarat Banu.

Acesta nu a putut preciza ce anume a declanşat avalanşa.

La rândul lor, salvamontiştii din Buşteni anunţă că intervin pe Valea Morarului, ”unde o avalanşă a produs cel puţin o victimă”.

Salvamontiştii cercetează acum întreaga zonă pentru a afla dacă mai sunt şi alte persoane surprinse de această avalanşă.

Articolul precedentCursuri de formare profesională în luna decembrie 2018
Articolul următorPe banii Primăriei Pucioasa. S-a deschis cel mai mare patinoar artificial din Dâmbovița