Potrivit prefectului județului Dâmbovița, Antonel Jîjîie, utilajele intervin în acest moment pentru deblocarea Drumului Județean 714 Glod – Sanatoriu Moroeni – Bolboci – Peștera, după ce două avalanșe au blocat accesul turiștilor.

Ultimele raportări arată că 34 de turiști cu mașini mici dar și două microbuze sunt la baza muntelui și așteaptă să urce la Padina, în timp ce alți turiști așteaptă să plece acasă.

„Sunt mai multe mașini înzăpezite. Au acționat utilajele. Ne-au sprijinit și colegii de la Salvamont. Au fost două mici avalanșe pe traseu, dar fără să fie vreun pericol, pentru că zăpada a căzut în spatele mașinilor”, ne-a spus col.Viorel Matei, șeful IJJ Dâmbovița.

FOTO: MDI TV
FOTO: MDI TV

În zonă sunt trimise numai puțin de opt utilaje pentru a deszăpezi drumul, acestea acționând de ore bune.

„IPJ Dâmbovița prin Poliția Orașului Fieni a procedat la anunțarea tuturor cabanierilor și turiștilor care se află la acest moment în zona Padina să nu plece la drum din cauza condițiilor meteo vitrege și a riscului crescut de avalanșe. Totodată, recomandăm turiștilor, că până la imbunătățirea condițiilor meteorologice, să nu își pună în pericol viața lor, sau a celor dragi. În caz de urgență REALĂ, recomandăm folosirea numărului unic de urgență 112”, a anunțat IPJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentFoto-Video| DJ 713- Ca în povești, pentru privitori, un coșmar pentru șoferi
Articolul următorUn bărbat de 63 de ani, dat dispărut, este căutat de poliție