Poliţiştii rutieri care patrulează pe autostrăzi au constatat că în fiecare zi mulţi conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgenţă, îngreunând circulația.
Potrivit Centrului INFOTRAFIC, din statisticile accidentelor rutiere produse pe autostrăzi reiese că sunt frecvente cazurile în care autovehicule oprite pe banda de urgenţă au fost lovite de altele.
Conducătorii auto care au provocat aceste accidente fie au fost neatenţi sau obosiţi, fie nu au observat autovehiculele oprite.
Oamenii legii avertizează că pe banda de urgenţă pot circula doar autovehiculele cu regim prioritar care se deplasează la intervenţii sau în misiuni cu caracter de urgenţă.
„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române le recomandă conducătorilor auto ca în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari. Amintim că, oprirea nejustificată sau circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor se sancţionează cu trei puncte de penalizare şi cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte amendă)”, arată Centrul INFOTRAFIC.
Articolul precedentSpectacol de stele căzătoare pe cerul nopții – curentul de meteori Perseide
Articolul următorTensiuni în PSD Dâmbovița. Petiție împotriva Rovanei Plumb, înmânată premierului V.Dăncilă