ANM a emis joi o avertizare meteo de intensificări ale vântului, valabilă în aproape toată ţara până sâmbătă seara. Cel mai rău va fi în zonele montane şi în nord-estul ţării, zone pentru care a fost emis deja un cod galben.

Codul Galben de intensificări susţinute ale vântului este valabil în intervalul 13 ianuarie, ora 18.00 – 15 ianuarie, ora 20.00, potrivit informaţiilor publicate joi pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. În această perioadă, în Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini de peste 1.500 de metri, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 90-110 km/h și zăpada va fi spulberată. Începând din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) vântul se va intensifica și în jumătatea nordică a Moldovei. unde vitezele vor depăși 55-65 km/h. Din după-amiaza zilei de vineri (14 ianuarie) în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă, au mai anunţat meteorologii.

În paralel, ANM a emis şi o avertizare meteo valabilă pentru restul teritoriului. În intervalul 13 ianuarie, ora 10.00 – 15 ianuarie, ora 20.00, vântul se va intensifica treptat, la început în zona de munte, iar din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) local și în estul, sudul și centrul țării. Vor fi rafale cu viteze în general de 45…55 km/h, mai mari în zona montană înaltă și în Moldova.

Pe arii restrânse, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) se va forma polei în nord, centru și nord-est.

Articolul precedentPrimele doze de vaccin pediatric anti-Covid vor ajunge în România săptămâna viitoare
Articolul următorPubele vandalizate într-o parcare din Găești