Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în cazul unei eleve strivite de dulap, într-o școală din județul Dâmbovița. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.
Incidentul a avut loc Școala Gimnazială Cojasca, jud. Dâmbovița, la sfârșitul cursurilor școlare, când elevii așteptau începerea programului de after-school, și, potrivit celor prezentate în mass-media, o fetiță de 10 ani a încercat să ajungă la o cutie de jocuri aflată pe dulap, moment în care mobilierul greu de zeci de kilograme s-a răsturnat peste ea, strivind-o.
De asemenea, din declarațiile date de către unul dintre învățători a rezultat că, în intervalul de timp dintre sfârșitul orelor de curs și începerea programului de after-school, elevii nu beneficiau de o supraveghere adecvată. Fetița implicată în accident a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, însă, dată fiind gravitatea rănilor, medicii au decis să o transfere la un spital din București.
„E conştientă, am vorbit cu mama ei. E lovită la cap, dar uşor. A intrat în clasă şi a văzut un joc pe dulap şi s-a urcat pe dulap să îl ia. A pus piciorul pe un sertar, iar în mometnul acela a căzut dulapul peste ea. Era nişte maculatură în dulap, lucruri uşoare”, a precizat imediat după incident primarul comunei Cojasca, Victor Gheorghe.
„Copilul ar fi trebuit să fie supravegheat. Problem este că de la ora la care ei pleacă de la școală până începe afterul, este o perioadă în care ei sunt cam singurei. Vin aici, în fața afterului, fetița a vrut să intre că era cam răcoare, ea și-a luat ghiozdanul și a fugit în clasă. Până să meargă doamna să îi cheme și pe ceilalți din curtea afterului. În momentul acela s-a întâmplat”, spune Dumitrescu Daniel, învățător.
Articolul precedentChindia Târgoviște – Dacia Unirea deschide etapa a 28-a din Liga a doua
Articolul următorElevi din Dâmbovița care sustin Bacalaureatul, meditați la Universitatea din Ploiești