Polițiștii din cadrul serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat verificări în comunele Sălcioara și Potlogi, la balastiere.

În urma verificărilor efectuate, oamenii legii, alături de reprezentanții Gărzii de Mediu, au constatat că într-o societate nu există toate evidențele din contabilitate privind livrările de agregate efectuate către mai mulți agenți economici, iar alte două societăți că nu ar deține permis sau licență minieră de exploatare a agregatelor minerale. Cum au fost descoperite mai multe nereguli, polițiștii au deschis un dosare penale pentru evaziune fiscală.

“La data de 1 noiembrie a.c., în urma unor verificări efectuate la o societate comercială care își desfășoară activitatea în comuna Sălcioara, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au constatat că nu ar fi fost evidențiate în contabilitate toate livrările de agregate efectuate către mai mulți agenți economici.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

De asemenea, în urma unor controale efectuate în localitățile Sălcioara și Potlogi, la alte două societăți comerciale , polițiștii au constatat că ar fi fost efectuate activități de exploatare a agregatelor minerale fără a fi deținut permis sau licență minieră, în acest sens fiind folosite utilaje și mijloace de transport deținute de societăți comerciale.

În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “executarea de activități miniere fără permis sau licență”, conform prevederilor Legii nr. 107/1996.

Precizăm că activitățile au fost desfășurate în colaborare cu reprezentanți de la Garda de Mediu se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Sursa: Realitatea de Dambovita