Un bărbat de 60 de ani din Târgoviște a fost operat cu succes la Oradea, pentru o tumoră în zona gurii și a gâtului care nu a putut fi îndepărtată la intervenția anterioară.
Operația unică a fost realizată de o echipă de medici la Spitalul Pelican. În 2017, bărbatul a acuzat dureri în gât și s-a tratat de faringită, dar durerile nu au trecut și, la un control ORL, a fost anunțat că are cancer și o tumoră cât o mandarină, potrivit libertatea. ro.
Cancerul era în stadiu avansat, fiindcă omul avea deja metastaze la ganglionii latero-cervicali stângi. S-a operat în noiembrie 2017, la un spital din București, după care a efectuat 32 de ședințe de radioterapie, tot în Capitală.
Operația a fost migăloasă și delicată, motiv pentru care a durat circa șapte ore (a avut suturi cu circa 200 de fire) și, potrivit prof. Lung, este prima intervenție chirurgicală complexă, dar și completă, și în același timp reușită.
Practic, pacientului i s-a scos toată porțiunea de sub limbă, i s-au extirpat ambele loji amigdaliene, i s-a tăiat parțial din mandibulă, i-au fost scoși toți ganglionii de pe vasele mari de la gât (de la marginea mandibulei la claviculă), după care i s-au reconstruit toate părțile excizate cu lambou din mușchiul pectoral mare, a explicat profesorul Lung.
Articolul precedentAvertizare Infotrafic: nu opriţi nejustificat pe banda de urgenţă a autostrăzilor
Articolul următorGara din Târgoviște, parte a unui program amplu de reabilitare a stațiilor CFR din țară