Un bărbat din Dâmbovița a fost reținut pentru 24 de ore pentru cultivare și deținere, fără drept, de droguri de risc. Oamenii legii au găsit în casa bărbatului o adevărată „fermă” de cannabis.

Bărbatul a cumpărat primele semințe de cannabis în 2016. Ulterior și-a dotat sera cu aparatură și instrumente specifice pentru înființarea de culturi ilicite de cannabis.

„La data de 12.10.2018, inculpatul a achiziționat mai multe panouri solare pentru a evita monitorizarea autorităților asupra culturii de cannabis situată pe raza localității Valea Voievozilor, județul Dâmboviţa, cunoscând faptul că un consum foarte mare de energie electrică de la furnizorul local ar trage o atenție prea mare”, arată procurorii.

La perchezițiile din Valea Voievozilor, a fost descoperită o cultură de cannabis, compusă din 373 de plante aflate în diferite stadii de dezvoltare, aparatură specifică, necesară cultivării cannabisului, în valoare de peste 12.000 de lei, aproximativ 550 de grame de cannabis şi 1.300 de lei.

Anchetatorii au indisponibilizat un autoturism evaluat la aproximativ 50.000 de euro, iar, în ceea ce privește locuința unde a fost descoperită cultura de cannabis, evaluată la circa 30.000 de euro, cercetările continuă în vederea instituirii măsurii sechestrului asigurător.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că una dintre locuinţele percheziţionate era dotată cu camere video exterioare, instalate de către inculpat, aceste camere captând imagini inclusiv din momentul efectuării percheziției”, mai arată procurorii DIICOT.

Suspectul a fost prezentat, joi, Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog.

Articolul precedentA treia înregistrare cu vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu: L-am înjurat pe Codrin Ştefănescu „de am spart geamurile de la Kisseleff”
Articolul următor„Focul lui Sumedru”, marcat și în Dâmbovița