Operațiune de amploare a polițistilor din Dâmbovița, alături de cei de la Directia Operațiuni Speciale, din cadrul IGPR, la Ciocănesti,în Dâmbovița. Polițistii au prins în flagrant un bărbat din localitate, în momentul în care lua bani de la primarul comunei, pe care îl amenința că dacă nu îi dă 32.000 de lei va publica mai multe articole defăimatoare, despre acesta, pe o rețea de socializare.

Acțiunea a avut loc, conform unor informatii ,chiar în biroul primarului,Marin Păun (foto), din sediul primariei Ciocănești.

Imagine

Conform polițistilor, de la IPJ Dâmbovița:

\”\”În urma cercetarilor efectuate, polițistii au stabilit ca bărbatul (din satul Decindea, comuna Ciocănești), la data de 7 februarie, ar fi amenințat persoana vatamată (n.m. pe primarul Marin Păun) cu publicarea mai multor articole defăimatoare, pe o rețea de socializare, daca nu va primi 32.000 de lei. De asemenea,în schimbul banilor, bănuitul ar fi trebuit să renunțe la toate plângerile facute\”\”.

Primarul si suspectul, prins în flagrant de polițisti, astăzi, în timp ce primea o tranșă de 3000 de lei, din suma solicitată, pentru a îi fi cumpărata tăcerea, au un conflict mai vechi,existând, conform unor surse, mai multe plângeri în justiție, împotriva primarului, făcute de cel reținut.

Procurorii desfașoară în continuare activități de cercetare sub coordonarea și supravegherea procurorului de caz, urmând ca bănuitul să  fie reținut pentru 24 de ore.

Primarul Marin Păun a fost implicat într-un scandal imens în anul 2007.Potrivit politiei municipiului Târgoviște,  ce transmitea la vreme respectivă un comunicat de presă,\”\”un barbat s-a prezentat in locul altei persoane pentru a sustine examenul scris la Limba si Literatura Romana, pe baza unei carti de indentitate falsa, la Grupul Scolar „Constantin Brancoveanu”.\”\”, din Târgoviste. Era vorba chiar de edilul Marin Păun.

In urma anchetei, politistii au descoperit ca cel care trebuia sa sutina examenul era primarul localitatii Ciocanesti, Marin Paun, de 50 de ani, care desi s-a prezentat la cele doua probe orale, a trimis pe altcineva in locul sau la examenul scris, identitatea lui fiind inca necunoscuta, insa se crede ca ar fi profesorul localitatii, dupa cum se spunea în presa vremii, la momentul respectiv.