Polițiștii dâmbovițeni au prezentat, într-o conferință de presă, bilanțul activității estivale a IPJ Dâmbovița. Totodată au fost prezentate trei proiecte ce se vor derula în perioada următoare, proiecte ce au ca scop prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării minorilor.

În perioada 1 iunie-15 septembrie 2019, la nivelul județului Dâmbovița, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, au acționat zilnic, în medie, 89 de patrule de menținere a ordinii publice, din care 81 proprii, 7 mixte polițiști-jandarmi și 1 mixtă polițiști-alte structuri (poliție locală).

Foto– Prezentare bilanț IPJ Dâmbovița + proiecte (20 septembrie 2019)

Efectivele au intervenit la 4.226 de solicitări, din care 2.998 sesizări prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență.

De asemenea, au fost înregistrate 2.687 de infracțiuni.

În urma activităților operative desfășurate pe perioada sezonului estival, au fost prinse în flagrant 126 de persoane care comiteau infracțiuni și depistate 3 persoane urmărite național și 2 urmăriți internațional.

Totodată, pentru comiterea infracțiunilor instrumentate în perioada de referință au fost cercetate 1.279 de persoane, față de 28 dintre acestea fiind dispuse măsuri preventive.

În ceea ce privește accidentele de circulație, au fost înregistrate 31 de  accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 12 persoane și  rănirea gravă a 28 de persoane.

Cu privire la prevenirea și sancționarea faptelor de natură contravențională, în perioada supusă analizei, au fost aplicate 32.076 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 8.325.658 de lei.

  Din totalul amenzilor aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002, 135 au fost aplicate pentru consum de alcool, 8.370 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 17.990 pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute 501 certificate de înmatriculare și 1.481 permise de conducere, din care 131 pentru consum de alcool, 527 pentru viteză și 823 pentru alte abateri.”

PROIECTELE DE PREVENIRE A DELINCVENȚEI JUVENILE ȘI A VICTIMIZĂRII MINORILOR

În perioada octombrie 2019-mai 2020, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița, prin structura de prevenire a criminalității, va derula o serie de activități informativ-preventive în cadrul celor 3 proiecte de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor : „ÎMPREUNĂ PUTEM SCHIMBA LUMEA”, „DINCOLO DE APARENȚE” și „ATENȚIE! E VIAȚA TA!”, implementate alături de partenerii săi.

Articolul precedentPensionară accidentată grav la Găești
Articolul următorVideo| Toader Paleologu: O finală Paleologu-Dăncilă ar face rating extraordinar