Cei de la ISU Dâmbovița au făcut bilanțul după ce CODUL ROȘU, de vânt extrem de puternic, ce a fost valabil și în județul Dâmbovița, până în dimineața zilei de 6 februarie, s-a încheiat. Copaci căzuți pe șosea, localități rămase fără curent și intervenții dificile, la incendii, este, în mare, situația după ce vântul s-a mai domolit în Dâmbovița.

Conform celor de la ISU Dâmbovița, la ora 9.00 (6 februarie) bilanțul a fost urmatorul:

În urma manifestării fenomenelor meteo periculoase prognozate de codul ROȘU (zona montană – viscol puternic, rafale de peste 100-120 km/h, vizibilitate redusă spre zero) și codul GALBEN (restul județului – intensificări ale vântului, ninsori viscolite) emis pentru județul nostru, echipajele de intervenție din cadrul ISU Dâmbovița au intervenit pentru înlăturarea efectelor produse de vântul foarte puternic, astfel:

Imagine

Sursa foto-facebook, vocea dambovitei

– Pompierii de la Garda Fieni au acționat pentru asigurarea zonei la un stâlp de electricitate înclinat spre carosabil (în comuna Moroeni), în comuna Pietroșița pentru asigurarea zonei în cazul unor cabluri electrice căzute pe o proprietate (gard), iar în localitatea Glod – com.Moroeni pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil.

– Pompierii de la Detașamentul Pucioasa s-au deplasat pe DN-71 (între orașul Fieni și localitatea Dealu Mare) pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil.

Imagine

Din cauza vântului foarte puternic, la această oră, 3707 de consumatori din 15 localități dâmbovițene sunt nealimentați cu energie electrică (com.Bezdead, com.Odobești – sat Zidurile, com.Moroeni – satele Moroeni, Muscel și Moroeni Padina, com. I.L.Caragiale, com.Pucheni, oraș Răcari – sat Ghergani, com.Văcărești, com.Gura Ocniței, oraș Pucioasa – cartier Malurile, com.Șelaru, com.Crevedia – sat Cocani, com.Poiana și com.Lungulețu.

Mai multe echipe ale operatorului economic (de furnizare energie electrică) intervin în teren pentru realimentarea cu energie electrică a localităților afectate.