În perioada 28-30 iunie polițiștii dâmbovițeni au efectat o acțiune la nivelul județului, cea avut ca principal obiectiv, prevenirea producerii accidentelor de circulație, în special a celor generate de nerespectarea regimului legal de viteză. Bilanțul este relevant: sute de sancțiuni și 19 șoferi ce au rămas fără carnet.

În cadrul acţiunii, au fost folosite zilnic echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.(foto)

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat trei infracțiuni la regimul rutier, au verificat 518 autovehicule și au aplicat 331 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, 19 șoferi au fost sancționați pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, împotriva lor fiind dispusă și măsura suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Bilanț 2019

Fotografie cu un caracter ilustrativ (accident Corbii Mari, Dâmbovița,28 iunie)

În perioada ianuarie-mai 2019, pe raza județului Dâmbovița au fost înregistrate 8 accidente rutiere grave ce au avut ca principală cauză nerespectarea regimului legal de viteză.

Acestea au fost soldate cu decesul a 3 persoane, rănirea gravă a 8 persoane și vătămarea corporală ușoară altor 2.

Totodată, au fost înregistrate alte 29 de evenimente rutiere ușoare, în urma cărora 37 de persoane au fost rănite ușor.

Articolul precedentFără coduri, deocamdată, dar caniculă. Două zile cu temperaturi în jurul a 35 de grade, în Dâmbovița
Articolul următorMopedist accidentat la Târgoviște