Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, a vorbit, duminică seara, despre Parteneriatul Strategic cu Statele Unite. Acesta trage un semnal de alarmă către autorități și cere ca acest dosar să fie desecretizat de urgență.

„Domnul președinte a anunțat două lucruri foarte importante: faptul că mergem pe drumul cel drept și faptul că avem foarte multe lucruri să sărbătorim, printre care și Parteneriatul Strategic cu Statele Unite. Îl sărbătoream într-o divizie anti-americană. Mă interesează cine era șeful diviziei. Domnul Butoi era șeful diviziei care scria articole împotriva unor cetățeni români sau străini, care aveau vederi pro-americane.

Așa se explică de ce domnul Bostac, când a vrut să candideze la prezidenție, nu a putut candida că erau vederi pro-americane. Ideea este că nu învinovățim nici pe actualul șef al SRI sau de la celelalte servicii. Trebuie de urgență desecretizat acest dosar. Se pare că există oameni care au făcut spionaj împotriva SUA din partea României, pe banii românilor, împotriva românilor care și-au dorit intrarea în NATO și care și-au dorit Parteneriatul Strategic cu Statele Unite. Erau români și românce pe Statele Unite și vrem să știm dacă acestea făceau parte din această divizie.

Cele mai mari performanțe sportive le-am avut nu neapărat în SUA, și în Canada, cu Nadia Comăneci, care sper că nu făcea parte din divizia asta.

Pe noi ce ne interesează în momentul ăsta? Și o să trimitem și o petiție în acest sens – cine vrea să se alăture acestei petiții. Vrem să știm: banii noștri, bani pentru care plătiți taxe sau pentru care renumitul ANAF ia bani de la români pentru a finanța astfel de Birouri și de divizii. Ne interesează să știm și să se desecretizeze, pentru că nu poți să spionezi un partener, chestii ascunse.

Știm clar că astăzi la SRI nu mai există, cel puțin avem toate indiciile că azi nu mai există, dar o mai exista el în altă parte, pe la Ministerul de Interne, nu știm, că de acolo nu prea există comunicare. Ideea este că vrem să aflăm dacă a existat sau nu a existat. Eu zic că a existat. dacă nu a existat, eu mă las de orice emisiune. Vrem să vedem cine a condus-o, ce oameni au fost acoperiți în România, ce oameni au lucrat acoperit în străinătate, care erau obiectivele, ce oameni au avut de suferit, care e interesul și de ce trebuia să lovească în interesele României, care era membră NATO, cum își permiteau să finanțeze din banii noștri activități anti-românești.

(…) Să plătească banii pe care i-au cheltuit pe treaba asta, să le dea numele tuturor celor acoperiți din România și din America, cei care probabil fac în continuare spionaj. 99% nu a fost ceva în interesul României. Foloseau această unitate pentru ruși”, a precizat regizorul Bobby Păunescu, la un post TV.

Articolul precedentMiron Mitrea comentează efectele sancțiunilor împotriva Rusiei: „Cred că jocul mondial e mult mai complicat”
Articolul următorMiron Mitrea critică modul în care a fost prezentată publicului măsura de compensare a prețului la pompă: Nu cred că Ciolacu și Ciucă s-au luat de gât