Premierul Ludovic Orban și președintele Klaus iohannis au ajuns la un acord pentru declanșarea alegerilor anticipate (alegeri parlamentare). Cel mai probabil acestea vor fi organizate odată cu alegerile locale.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, vineri, la ora 11,00, la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban a declarat imediat după ce a ieșit de la discuții că agenda a fost extrem de bogată. Premierul a afirmat că l-a informat oficial pe Klaus Iohannis, după prima vizită externă la Bruxelles.

”I-am prezentat președintelui o informare detaliată despre discuțiile purtate și modul de susținere a intereselor României în toate subiectele abordate cu oficialii europeni. 

A doua temă a fost despre alegerile anticipate. O spun clar, considerăm că trebuie să organizăm alegeri anticipate. Românii au arătat clar că nu mai vor PSD la Putere. Parlamentul este dominat de PSD și acționează ca o frână în calea demersurilor președintelui și ale Guvernului. Este absolut necesar ca puterea să revină la popor, ca să există un Parlament, oglindă fidelă a electoratului român. (…) Am convenit împreună că e cea mai bună soluție pentru România”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a mai spus că este preferabil ca alegerile anticipate să fie în același timp cu alegerile locale.

Mai multe amănunte aici www.realitatea.net.